L'eficàcia dels Mossos per resoldre el crim de Santaló

Els Mossos d'Esquadra han demostrat una vegada més la seva alta professionalitat i la seva eficiència com a col·lectiu amb la resolució d'un dels crims més rebuscats dels últims anys a Catalunya: l'assassinat per encàrrec del director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), Félix Martínez Touriño. L'equip d'investigadors que dirigeix l'intendent Josep Lluís Trapero ha deixat el llistó molt alt destapant en poc més de cinc mesos tota la trama que va planificar i executar el crim i portant davant d'un jutge les persones que hi van estar presumptament implicades. Aquest ha estat particularment un crim que ha tingut un ressò mediàtic molt ampli i justificat tant per la dimensió professional de la víctima, un alt executiu hoteler, com pel mòbil que va moure un subordinat seu, Manuel Moreno Blancas, a encarregar, amb l'ajuda de la seva germana i el cunyat, el seu assassinat a una trama de ciutadans colombians residents a Madrid i necessitats de diners. Tots els crims són execrables, però aquest és especialment miserable, tal com va dir l'intendent Trapero, perquè amb la mort de Martínez Touriño el subordinat inductor del crim volia evitar que l'acomiadessin de l'empresa, on la víctima havia descobert que feia pràctiques econòmiques per cobrar un sobresou a final de mes. I la resolució del cas no és fruit de la casualitat o d'un cop de sort, sinó d'una feina professional, constant i minuciosa dels investigadors.

Aquesta és la policia que volem i aquesta és la policia que tenim, malgrat que alguns mitjans de comunicació i determinats grups de pressió han intentat qüestionar i erosionar per interessos obscurs i a vegades partidistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.