Inici tràgic d'una operació sortida complicada

L'accident d'autocar de dijous a la nit a Sant Pol de Mar en què sis turistes van perdre la vida ha marcat l'inici d'una operació sortida de vacances que es preveu complicada, sobretot durant el dia d'avui. Quant a l'accident, la prioritat ara ha de ser la d'oferir una bona assistència als ferits i familiars de les víctimes en un moment tan difícil i, després, confiar en la professionalitat dels Mossos perquè determinin les causes de l'accident. Cal saber què va passar i què va motivar l'accident de l'autocar perquè les famílies tenen dret a saber-ho i perquè es puguin reclamar responsabilitats si la investigació conclou que n'hi ha. Ara per ara, totes les hipòtesis apunten a un excés de velocitat com a causa més probable del tràgic accident, però, mentre la investigació dels agents de trànsit no estigui tancada, totes les hipòtesis no deixen de ser més que especulacions i de cap manera no es poden elevar a conclusions.

Pel que fa a l'operació sortida del mes d'agost, Trànsit preveu que serà especialment complicada avui perquè es tracta del primer dissabte de mes que coincideix amb l'èxode de ciutadans que provenen de l'Estat francès o del centre d'Europa, que travessen les nostres carreteres en direcció al nord d'Àfrica. En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit durà a terme avui una prova pilot a la frontera per evitar que molts d'aquests conductors circulin amb sobrepès d'equipatge i posin en perill la seva vida i la dels altres.

Aquest és un fenomen que va en augment i que representa un risc seriós per a la seguretat del trànsit i és en aquest sentit que la iniciativa pilot adoptada pel Servei Català de Trànsit parteix de la bona voluntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.