Pedaços necessaris davant l'atur

El Banc Central Europeu i la Reserva Federal nord-americana coincideixen a assenyalar que la crisi mundial ha tocat fons, i ahir es va saber que les economies alemanya i francesa tornen a créixer després d'un any de caiguda de l'activitat. És millor això que no pas que continués l'enfonsament, però una cosa és tocar fons i l'altra tornar a surar, costarà temps, i més en el cas espanyol i català, en què es tracta de refer-se de la crisi general i de la particular immobiliària.

Això vol dir que passaran molts mesos fins que l'atur baixi a nivells suportables, i per això calia l'aprovació per part del govern espanyol d'un ajut extra de 420 euros mensuals durant un màxim de mig any per als desocupats que es queden sense prestació. Certament és un pedaç –com diu l'oposició política– i insuficient –com ho valoren els sindicats i la patronal–, i caldrà posar més pedaços a mesura que vagi augmentant el nombre de persones que es queden sense ingressos, però pitjor seria no posar-los. És molt fàcil dir que la solució a la crisi és crear molts llocs de treball, però mentrestant alguna cosa s'ha de fer per ajudar els que ho passen pitjor, que de diagnòstics no es viu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.