El nou model territorial

La Diputació de Tarragona ha inaugurat un registre descentralitzat a les Terres de l'Ebre. Més enllà del que suposa l'obertura d'una delegació de l'ens provincial a les comarques més meridionals, la posada en marxa d'aquest nou servei porta implícita un càrrega simbòlica prou important perquè, tal com apuntava el mateix president de la Diputació el dia de la inauguració, suposa un camí sense retorn cap a la nova distribució territorial que preveu Estatut. La Diputació de Tarragona té la intenció d'assumir abans que cap altra el nou model de vegueries i adaptar-s'hi, i el seu màxim representant, Josep Poblet, més enllà de lloar la proximitat institucional que això suposa, fa èmfasi en L'«enorme transcendència» que té aquesta descentralització en el marc de la futura llei de governs locals de Catalunya.

El que ha fet la Diputació de Tarragona és, simbòlicament, molt important. Però més enllà de lloar-ne l'essència i en espera de redefinir el paper que en un futur haurà de tenir cada institució, ara cal adaptar-se a la realitat actual, amb pragmatisme i voluntat de servei, per evitar que aquesta descentralització serveixi només per engreixar la dimensió de la mateixa institució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.