La píndola de l'endemà

A partir d'avui, totes les farmàcies del país vendran la píndola de l'endemà, que se subministrarà sense recepta mèdica, tal com va anunciar el mes de maig passat el Ministeri de Sanitat, que amb aquesta mesura pretén facilitar al màxim l'accés a aquest medicament, que a Catalunya ja es repartia, amb prescripció mèdica, als centres de salut. Amb la lliure dispensació d'aquest fàrmac, que fa efecte si es pren fins a 72 hores després d'una relació sexual, les autoritats sanitàries pretenen reduir el nombre d'embarassos no desitjats, sobretot entre les adolescents, i també els avortaments en les fases més avançades de la gestació.

L'aposta per la lliure dispensació de la píndola no ha estat exempta de polèmica per part de sectors que han alertat del perill que molts joves optin per usar-la com un mètode anticonceptiu més. Un risc evident, però que ja existia en l'actualitat, si es té en compte que qualsevol noia podia anar-la a demanar en un centre de salut. I un risc que s'ha de combatre no pas restringint l'accés a un fàrmac absolutament necessari, sinó reforçant al màxim l'educació sexual dels nostres adolescents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.