Editorial

El paper dels Mossos a Salou

La profusió d'explicacions que va donar ahir el conseller d'Interior, Jordi Jané, sobre la tràgica mort del ciutadà Mor Sylla a Salou a principis d'agost mostren com l'actuació policial no només va ser correcta en aquest dissortat cas concret, sinó que en l'operació que es va efectuar abans i després de la mort d'aquest home, el cos policial va actuar amb tot el respecte no només a la llei sinó també, en el marc de les circumstàncies del cas, amb el respecte necessari a les
persones. Probablement aquell dia a Salou es va produir una tensió, fins a cert punt comprensible en calent, que no hi hauria estat si no hi hagués hagut una persona morta, però no es pot negar que la policia no es va extralimitar de les seves funcions.

Les explicacions donades ahir posen damunt la taula, un cop més, la sistemàtica ombra de dubte que es posa sobre la policia de Catalunya quan en la immensa majoria dels casos en què actua ho fa d'una manera absolutament correcta. És preocupant que en un país on es valora el manteniment de l'ordre es qüestioni sistemàticament l'actuació policial, moltes vegades, com ha passat en aquest cas, fent un ús partidista dels fets que no pertocaria en casos tan delicats. No es pot negar que aquesta pèrdua de credibilitat dels Mossos és molt minoritària socialment, segons totes les enquestes de satisfacció, però altament amplificada mediàticament, la qual cosa obliga també a fer una reflexió sobre l'excés d'orientació sensacionalista o, directament, de pura intencionalitat política. És evident que el problema dels venedors il·legals no es resoldrà només amb acció policial, però això no vol dir que s'hagi de qüestionar la part de la feina que fa la policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia