Editorial

Fi de campanya, inici de tot

Acabada la campanya per a les eleccions plebiscitàries, podem constatar que el govern espanyol ha desplegat tot un arsenal de cops baixos, tàctiques brutes i demagògies barates per acoquinar els electors catalans i, alhora, hem de recordar que la millor manera de respondre a aquesta estratègia de la por és simplement anant a votar. Això sí, cal que estiguem preparats per a la segona part d'aquesta ofensiva orquestrada pels sectors més reaccionaris de la societat espanyola, que sens dubte es guarden algun roc a la faixa per a l'endemà mateix de les eleccions.

Demà culmina la campanya electoral més intensa que hem tingut en molt de temps, també la més polaritzada i, a la vegada, la que ha aconseguit tornar a arrossegar massivament el públic als actes electorals, recuperant una complicitat amb la classe política que en altres comicis s'havia refredat. Mai havíem arribat tan lluny en la reafirmació de la nostra identitat política i cultural, però demà no s'acaba res, al revés, comença un trajecte que ens ha de portar més enllà.

Si algú hauria de reflexionar avui és el partit que governa l'Estat espanyol, que s'ha dedicat aquests quinze dies a carregar encara més de raó aquells que de bon principi ja donaven per perduda qualsevol possibilitat de negociar-hi res. Un govern que fins i tot s'ha aprofitat de la manipulació dels comunicats emesos per la Unió Europea, en un dels episodis més vergonyosos de la diplomàcia continental. Arribem al trajecte final de les eleccions havent vist del que són capaços per impedir que ens expressem lliurement a les urnes. Però han fracassat. Una vegada més els ho demostrarem practicant la democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia