Editorial

Mas, l'aposta ferma de Convergència

El consell nacional de Convergència Democràtica de Catalunya d'ahir va servir per mostrar un suport clar i explícit a Artur Mas a les portes d'una setmana en la qual la seva consellera d'Educació, la seva anterior vicepresidenta i ell mateix hauran de comparèixer com a imputats davant la justícia espanyola acusats de diversos delictes per haver posat les urnes que van permetre als catalans votar en la consulta del 9 de novembre de l'any passat. Després de la conferència nacional de dijous en la qual la CUP va marcar les línies estratègiques per arribar a la independència, Convergència ha volgut deixar clar que està disposada a negociar la proposta d'acció política que li han presentat, però que manté ferma la candidatura d'Artur Mas a la presidència del futur govern de la Generalitat en nom de Junts pel Sí i d'acord amb Esquerra Republicana.

El qui és bàsic en aquest procés i encara que és cert que es pot negociar el què, el com i el quan, que és el que reclama la CUP, al final caldrà parlar de qui encapçala aquest projecte polític i presideix el govern que haurà de fer el pas definitiu cap a la desconnexió amb l'Estat. Junts pel Sí va guanyar amb claredat les eleccions i necessita la CUP per investir el president. Tot i la radicalitat i la contundència de les propostes de la CUP, ahir va quedar clar que hi ha marge per a la negociació i l'entesa. Artur Mas es va mostrar convençut que, després que entre tants s'ha fet tant, no passarà que entre uns pocs ho puguin espatllar tot i, al marge d'apostar per revalidar la fórmula de Junts pel Sí en les eleccions espanyoles i anar al Congrés fins al dia abans de la desconnexió, va marcar el camí per negociar: claredat d'objectius, coratge i persistència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia