Editorial

Europa no expulsa Catalunya

La defensora del Poble Europeu va imposar seny ahir en relació amb les especulacions sobre el futur d'una Catalunya independent a la Unió Europea. Emily O'Reilly va advertir, en resposta a una carta que li van adreçar eurodiputats catalans, que qualsevol declaració dels membres de les institucions comunitàries sobre la independència catalana no representa cap posició oficial sinó opinions personals dels càrrecs o organismes comunitaris que facin comentaris públics sobre el tema.

La resposta de la defensora era previsible davant l'evidència, que O'Reilly recorda en la seva resposta, que els tractats de la Unió Europea no preveuen cap mecanisme ni procediment per respondre a la secessió de part d'un territori d'un estat membre. Una evidència que ha estat posada en dubte durant els últims mesos, i especialment en plena campanya electoral catalana, per les pressions diplomàtiques duríssimes d'un Estat espanyol que van tenir com a fruit fins i tot la manipulació d'una resposta del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

La resposta no fa altra cosa que donar certeses als que pensen que Catalunya no pot quedar fora d'Europa no només perquè els ciutadans en formen part i continuaran sent europeus tot i la independència, en tant que ciutadans espanyols que no poden deixar de ser, sinó que per quedar fora de la Unió Europea s'haurien de modificar expressament els tractats comunitaris, la qual cosa no només afectaria Catalunya sinó també l'Estat espanyol, que resultaria modificat de resultes de la independència catalana. Política-ficció espanyola contra el sentit comú europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia