La necessitat d'un nou calendari escolar

El curs que ve començarà una setmana abans i n'inclourà una altra de vacances al mes de febrer. El consell escolar ha donat llum verd a l'esperada reforma del calendari escolar, que serà una realitat en les properes setmanes, quan el Departament d'Educació emeti l'ordre amb els canvis per al curs vinent. El nou calendari equipara els escolars catalans amb els de la majoria de països europeus, i aplica uns canvis llargament reivindicats pels pedagogs. Amb la proposta aprovada pel consell escolar, es redueix el descans estiuenc dels alumnes, que fins ara havia estat de quasi tres mesos. Al mateix temps, s'introdueix un descans enmig d'un segon trimestre excessivament llarg, especialment en aquells anys en què la Setmana Santa s'endarrereix.

La reforma impulsada pel conseller d'Educació, Ernest Maragall, dóna resposta a les necessitats dels alumnes, que –i això cal tenir-ho en compte– són l'eix del sistema educatiu. I planteja, al mateix temps, nous reptes que l'administració haurà d'afrontar amb rapidesa i eficàcia. D'una banda, la setmana de vacances del mes de febrer plantejarà maldecaps a moltes famílies i farà necessària l'organització d'activitats. El conseller ja ha anunciat una línia d'ajuts que caldrà anar concretant en els pròxims mesos. De l'altra, l'avançament de l'inici de curs serà caòtic si no s'acceleren processos com ara la confecció de les plantilles dels docents i la preparació del curs.

Tirant endavant la reforma del calendari, Ernest Maragall ha tornat a demostrar que sap anar per feina. I que no defuig polèmiques com les que, segurament, acompanyaran l'estrena d'un canvi necessari i que s'ha fet esperar massa anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.