Editorial

Del Black Friday al Gran Recapte

El comerç català, tant el petit com el gran, i també el comerç per internet, s'ha apuntat massivament aquest any a una nova tradició nord-americana, la del Black Friday, unes rebaixes anticipades que tenen el seu origen en el popular Dia d'Acció de Gràcies i que donen el tret de sortida a la campanya de vendes de Nadal. Tot i que a Catalunya ja s'havia celebrat en anys anteriors, aquest ha estat quan ha esclatat el fenomen, una nova demostració de com el món globalitzat en què vivim ens imposa fàcilment tradicions ben llunyanes. L'èxit o no d'aquestes rebaixes el coneixerem d'aquí a uns dies, però les primeres impressions ja indiquen que molts compradors les han aprofitat. El dubte que tenen alguns experts és si, justament, els consumidors restaran de les despeses nadalenques les que han fet aquests dies. Tampoc està clar si les ofertes plantejades són de bon aprofitar o si, simplement, es tracta de productes rebaixats artificialment després que pugessin de preu les últimes setmanes, tal com han denunciat algunes entitats de consumidors. Per tot plegat, cal recomanar no deixar-se portar per l'eufòria compradora i analitzar molt bé les ofertes.

Curiosament, el ‘boom' del Black Friday coincideix amb l'inici del Gran Recapte del Banc dels Aliments, una gran demostració de solidaritat de la població catalana que s'aboca a ajudar els milers de ciutadans que aquests dies no solament no podran comprar en les rebaixes, sinó que amb prou feines tenen recursos per alimentar-se diàriament. Un Gran Recapte que, malauradament, continua sent necessari perquè les desigualtats socials es mantenen, malgrat la lleugera millora de l'economia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia