Editorial

La corrupció que no cessa al PP

Que el Partit Popular havia governat al País Valencià durant anys a través d'una infame xarxa de corrupció i clientelisme va quedant provat dia a dia, no només amb els antics dirigents que ja són a la presó –com ara l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra– o amb els processos oberts de la trama Gürtel o Nóos, sinó també, des d'aquesta setmana, amb les nombroses detencions que han implicat antics alts càrrecs del partit al País Valencià, com ara l'exalcalde de Xàtiva i expresident de la Diputació de València Alfons Rus. Detencions que han esquitxat molt de prop, amb la detenció de càrrecs de la seva confiança, l'exalcaldessa de València Rita Barberà, gran símbol del partit al País Valencià. Tots haurien format part, segons les primeres investigacions, d'una trama de cobrament de comissions i de contractes il·legals que hauria funcionat amb total impunitat durant més de dotze anys, en l'època que el PP va governar els valencians a la manera dels antics cacics i anorreant, de passada, qualsevol cosa que tingués a veure amb la llengua i la cultura del país. Una terra, d'altra banda, que tampoc han respectat, amb l'aplicació d'un urbanisme maldestre que ha deixat el País Valencià malmès per generacions.

El cas afecta plenament el Partit Popular en l'àmbit estatal, malgrat que ahir el president Rajoy va voler fer veure que no i va posar la mà al foc, amb risc evident de cremar-se, per Rita Barberà. La reacció del PSOE i Ciutadans, que van desmarcar-se, a corre-cuita, d'un PP corrupte, dificulten encara més, si és possible, la investidura d'un Rajoy que ja ho tenia molt complicat abans de les detencions d'aquest dimarts. Uns detinguts, d'altra banda, amb els quals havia compartit alguna cosa més que militància. L'hemeroteca no enganya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.