Editorial

Més època de platí dels castells

El món casteller viu una autèntica època d'or, amb més agrupacions que mai, construccions que no s'havien aconseguit fins ara i una efervescència que no sembla haver tocat sostre. Aquest és el pronòstic que en fan els principals caps de colla que avui exposen al diari les seves previsions per a la temporada que just acaba de començar. Diversos factors han contribuït a aquesta puixança, com ara la competitivitat entre les colles en els seus diferents nivells, la sistematització dels assajos i l'increment dels dies en què es fan proves, la incorporació de la dona, la millor preparació física, l'atenció dels mitjans de comunicació, la pedrera de les colles universitàries, la declaració com a Patrimoni de la Humanitat...

Tot plegat ha dut les colles punteres a assolir castells sense folre, o construccions de deu pisos o compostos (amb agulla o el pilar al mig) que no s'havien aconseguit mai fins ara. Més que l'època d'or, som ja en l'època de platí dels castells. El 2016 continuarà la bona collita, garanteixen els caps de colla. I més si es té en compte que enguany es celebra el concurs biennal de castells de Tarragona, que sempre esperona les colles.

El Punt Avui dobla la seva aposta per la informació castellera i cada dilluns oferirà l'actualitat de les colles, com ja ha estat fent des de fa més de dues dècades arran del ‘boom' casteller dels anys noranta. Enguany ampliarem el focus periodístic amb l'objectiu de mostrar altres realitats o aspectes de les colles que ultrapassen estrictament les actuacions. Una mostra d'això és el debat de caps de colla. Més de 13.000 castells del centenar de colles ens esperen. Terços amunt i que sonin gralles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia