Els controls evidencien que s'està lluny de les solucions

No es pot negar que la situació del trànsit a Catalunya és avui molt millor que anys enrere. El seguit de mesures que han adoptat la Generalitat i la direcció general de Trànsit han contribuït a reduir les taxes de mortalitat, però encara, en xifres absolutes, el nombre de persones que perden la vida a les carreteres del país és molt elevat. Darrerament els Mossos d'Esquadra han optat per fer controls selectius, amb la finalitat d'incidir en les actituds dels conductors. El darrer d'aquests controls ha posat en relleu que encara hi ha molts conductors temeraris a les carreteres catalanes que superen de molt els límits de velocitat. Els Mossos han arribat a multar per excés de velocitat 34 persones cada hora. Del total, a més, cinc han estat acusats d'un delicte contra la seguretat del trànsit per haver superat de més de 80 km/h la velocitat màxima en via interurbana o de 60 km/h el límit permès dins del nucli urbà. Les xifres demostren que encara s'està molt lluny de trobar solucions als problemes, malgrat aquesta acció preventiva dels Mossos, per bé que els controls, lògicament, han de continuar, perquè contribueixen a mentalitzar, ni que sigui per la via coercitiva, un percentatge important de conductors que no volen arriscar-se a ser multats o a perdre punts del carnet.

Posar fi a la mortalitat a les carreteres és responsabilitat, abans que res, dels mateixos conductors, que han de ser conscients de quin risc assumeixen quan es posen al davant d'un volant. Tots hem presenciat avançaments imprudents i actituds temeràries i hostils de determinades persones, que condueixen sense valorar cap risc. És responsabilitat col·lectiva, el nombre de morts d'aquesta operació tornada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.