Opinió

A la tres

Exemples exemplars

Un cop més, en temps difícils, el voluntariat mostra
la seva força”

La Zaira i la Gemma; la Iolanda i el Diego; en Zaouli i l'Emilio; en Mahalamin i l'Anna; en Siham i la Maria Teresa; en David i l'Isidro; el José, l'Enric i la Dúnia; la Carme i en José; la María Presentación i el Ricard; en Carles i en Pere; el Sheriff i l'Anna; el José María i el Jordi; en Hamidou i en Joan Josep; la Loli i el Joan; la Setou i la Rosa; el Javier i el Manel; l'Assumpció i el David, i en Dienaba i la Sílvia. Aquests són els protagonistes de vint històries que han omplert les pàgines d'aquest diari durant divuit dies. Són exemples exemplars de la feina que fan els voluntaris a casa nostra, i també exemples exemplars de persones que en algun moment han necessitat o necessiten el suport dels altres per superar alguna dificultat i l'han trobat.

Aquests voluntaris són una petita mostra de les prop de 300.000 persones que desinteressadament destinen una part del seu temps a donar un cop de mà a aquell que ho necessita. En un moment en què la crisi s'ha instal·lat a casa nostra i la pobresa ha entrat a moltes llars, les entitats del tercer sectors s'han demostrat una eina fonamental per assistir els tocats de ple per la pobresa. Aquestes entitats, que han hagut d'assumir allò que les administracions públiques no poden assumir per manca de pressupost, tenen en els voluntaris la força que els fa possible atendre els que més ho necessiten. Fer companyia a una persona gran, donar classes, buscar feina o ajudar a no perdre la casa són algunes de les tasques que fan aquests voluntaris anònims que en cap cas se senten herois ni volen medalles. Asseguren que la feina els enriqueix com a persones, que és més el que reben que el que donen. Mai saps, asseguren, si et trobaràs en la mateixa situació d'aquell que tens al davant. Un cop més, en temps difícils, el voluntariat demostra la seva força. Davant d'això només ens queda donar-vos les gràcies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia