Opinió

A la tres

Estava cantat

“L'activitat turística s'ha disparat
i la convivència
es fa difícil”

Barcelona ja no queda buida el 15 d'agost com passava fa uns anys. La ciutat s'ha convertit en una de les destinacions turístiques de moda a Europa i cada any que passa es baten rècords de visitants. Barcelona, en temps de crisi, s'ha aferrat al boom turístic pels beneficis econòmics que reporta, i això, en un primer moment, pesava més que els inconvenients que podia comportar. Barcelonins i turistes compartien espais sense problemes i es veia el turisme com l'activitat que podia evitar que caiguéssim en el pou de la crisi.

Han passat els anys i l'activitat turística s'ha disparat, i aquesta activitat ha generat negocis que burlen la llei i, paral·lelament, la convivència ha començat a ser difícil en alguns indrets. Ara ho han denunciat els veïns de la Barceloneta, però a altres barris, com per exemple el Born, la cosa ja ve de lluny. I tot perquè la ciutat atrau tot tipus de visitants, entre ells, molts joves que busquen llocs on allotjar-se a preus barats, com ara apartament turístics il·legals, i que en una ciutat com Barcelona, amb sol i platja, acaben fent allò que en altres localitats turístiques han patit i pateixen de valent: el turisme de borratxera. Estava cantat que això passaria a Barcelona, com ha passat a Lloret de Mar, Salou i Platja d'Aro. L'incivisme sembla inherent a un col·lectiu de joves que vénen a passar-s'ho bé i a fer gresca, sense ser conscients que s'allotgen en un barri on hi ha gent que treballa i vol descansar. No són en una ciutat de vacances... I resulta que és feina de l'administració vetllar perquè això no passi. Fer complir la llei quan es parla dels horaris dels locals, del consum d'alcohol al carrer o de l'obertura d'apartaments il·legals. I sempre fent pedagogia entre els visitants. Hauria de ser possible que convisquessin els dos mons, el turístic i l'urbà, que ara es retroalimenten. Barcelona no pot convertir-se en una destinació de turisme de borratxera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia