Opinió

De set en set

Victòria

Ara va de bo. El procés està en un moment calent i el proper dijous és clau per fotografiar la voluntat d'un poble. Totes les posicions, sempre que siguin democràtiques, són vàlides, però els sobiranistes tenim el repte de superar la històrica V de Churchill i convertir la Via en referència universal. Si voleu trobar-me, seré al tram 72, tot i que espero que no pugueu veure'm a causa de la quantitat de gent que es mobilitzi. Ara va de bo, i és imprescindible que cadascú sàpiga el lloc que ha d'ocupar en aquesta partida.

És veritat que el procés no és ni serà gens fàcil i que seria una fal·làcia pensar que tot comença ara i acaba el 9-N. Tot ve de lluny i va molt més lluny, en un camí sense retorn que serà llarg i costerut. Però cal no desanimar-se. Segurament, aquesta vegada a la Via no hi haurà la família Pujol Ferrusola, que són una colla, però això només és un incident, que no ha d'influir en la voluntat d'un sector de la població que creu en un futur diferent i, evidentment, millor. És la V que ha indicat Voluntat de resistir i que ara indica Victòria. Si ens ho creiem, no podem fallar, perquè ja hi haurà qui comptarà els molts que formen la immensa majoria silenciosa.

Per escalfar motors, o potser per refredar-ne, aquest cap de setmana la plana major del Partit Popular s'ha reunit a Badalona en unes jornades aixoplugades en una conferència política. Hi han fet cap Sáenz de Santamaría, Montoro, Fernández, Cospedal i tota la camada. Cinc dies abans, Garcia Albiol va presentar una campanya de neteja ciutadana tot dient que “la gent de Badalona està més preocupada per les caques de gos que no pas pel 9-N”, mentre que Sánchez Camacho declara que tindrà problemes per anar a missa després de llegir el que pensa el bisbe de Solsona. Segur, també els populars fan el que poden per animar els catalans a anar a la Via.

Som en una cursa de resistència, amb recorregut ple d'obstacles, però amb l'absoluta necessitat de reforçar els nostres rengles. Dijous, senyeres als balcons, concentracions a les dotze davant tots els ajuntaments de Catalunya, tarda de Via i l'absoluta seguretat que el futur és nostre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia