Opinió

Xocolata espessa

Rajoy necessita el conflicte

Preparem-nos. L'etapa final del procés serà conflictiva, dura i amarga. Rajoy i els estrategues del PP han decidit que el cas català és exactament el que necessiten per salvar els mobles i tenir alguna opció de mantenir-se en el poder. La història en va plena, d'exemples de governants que aprofiten, atien o fins i tot creen un conflicte per aprofitar-se'n políticament. Ho van intentar els militars argentins amb les Malvines i ho va aprofitar Margaret Thatcher, el 1982. Un segle abans, quan el general Prim va oferir el tron espanyol al príncep Carles-Antoni de la casa Hohenzollern, Bismarck va arribar a canviar la puntuació d'un telegrama sobre l'afer, entre el rei de Prússia i ell mateix, per exaltar els francesos i fer que iniciessin la guerra francoprussiana.

Rajoy no se'n surt en el pla econòmic i la corrupció està posant fi al seu crèdit polític. L'única carta per jugar és atiar el conflicte i unir el nacionalisme espanyol de tots els colors en la batalla de Catalunya. L'única oportunitat de conservar el poder és aconseguir i exhibir una derrota definitiva de Catalunya. Per això les querelles. Per això Rajoy vindrà a Barcelona amb un bidó de benzina i sense cap intenció de reunir-se amb el president Mas. Preparem-nos per a un conflicte intens, però fem-ho amb la certesa de tenir moltes possibilitats d'èxit. Sortosament, en aquesta Europa del segle XXI, no hi ha lloc per a la violència o les solucions militars. Amb la democràcia a la mà, i amb tenacitat, guanyarem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia