Opinió

Recuperar el pols

La maquinària recentra-
litzadora segueix treballant sense descans

Mariano Rajoy té previst visitar aquesta setmana Catalunya amb l'objectiu, asseguren els seus assessors, de recuperar el pols del debat a Catalunya. El líder espanyol, comprovat l'èxit del 9-N, vol fer callar les veus de dins del seu partit que li retreuen la seva inactivitat per desactivar el procés sobiranista, i ara es posarà a treballar per trobar una solució al “problema catalán”. I això passa per convèncer els d'aquí de les bondats de formar part d'una Espanya que ens estima, i ho farà, com no podia ser d'una altra manera, dins del marc de diàleg que ha ofert, dia sí dia també, des que va arribar a La Moncloa, ara fa tres anys. I no hi ha millor manera de recuperar el bon ambient que llançar els aparells de l'Estat contra el govern d'Artur Mas, i de retruc contra els prop de 2,5 milions de catalans que van participar en el 9-N, animant la fiscalia a presentar una querella per quants més delictes millor. Això, asseguren, és sentit d'estat. És la manera que té el govern espanyol per demostrar que és friendly.

I mentre Mariano Rajoy i els seus assessors preparen aquesta campanya per reconquerir una Catalunya en què hi ha més catalans que independentistes, la maquinària recentralitzadora de l'Estat segueix treballant sense descans i el Tribunal Constitucional continua sent destinatari de recursos contra lleis aprovades amb ampli consens al Parlament de Catalunya. Ara ha arribat el torn a la llei d'horaris comercials, en el que és, una altra vegada, un atac frontal al model comercial català. Un divendres més el govern espanyol es treu de la màniga un nou conflicte de competències amb l'objectiu d'homogeneïtzar l'Estat, com ja ha fet fins a una desena de vegades des del començament de la legislatura. La llei de consultes, el decret de pobresa energètica, la llei del fracking... i ara la d'horaris comercials. Un estat d'impugnació que se suma a la intensa activitat legislativa per recuperar, des de Madrid, com més competències millor. Aquest és el diàleg del govern del PP, d'aquesta manera Rajoy vol recuperar el pols del debat. Una demostració més del sentit d'estat, del gran olfacte d'estat que tenen el president espanyol i el PP. Segueixin així, sumant querelles, recursos d'inconstitucionalitat i lleis recentralitzadores, que el sobiranisme també anirà sumant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia