Opinió

Full de ruta

Clar i català

El president, més clar que l'aigua, va exposar el full de ruta. O s'està a les verdes i a les madures o no s'hi està. I si no s'hi està, és millor deixar-ho per més endavant

No hi ha dubte que tenim un president que parla clar i català. Ens ho ha demostrat dia a dia i ahir, com s'esperava, no va decebre. Hi va haver missatges per a tothom, per als independentistes i, com els va anomenar ell, per als dependistes. El primer, adreçat a tots aquells que en algun moment han dubtat de la seva disposició a complir el mandat de les urnes de portar el país a les portes de la independència. És el seu compromís i així ho farà. Però va deixar ben clar que amb el seu compromís no n'hi ha prou, cal el del govern –que ha de treballar plegat sense fissures–, el de Junts pel Sí, el de la CUP i el de tots aquells que es vulguin apuntar a fer una realitat el mandat del 27-S. I en aquest compromís s'inclou l'aprovació del pressupost. És aquí on el president va llançar un segon missatge clar i català. Si no hi ha pressupost, eleccions. Després de l'experiència passada, Puigdemont no vol més ensurts, perquè el que hi ha en joc és prou important i excepcional per no comptar amb les complicitats necessàries en els moments decisius.

I per a qui tingués cap dubte sobre el full de ruta, tercer missatge clar i català: al juny del 2017 estarem preparats per a la desconnexió. El govern ha fet feina i s'està avançant en la construcció de les estructures d'estat mentre el Parlament treballa per tenir a punt les lleis de transició nacional. I seran les urnes les que avalin la desconnexió. Puigdemont ho va dir ben clar, hi haurà referèndum: acordat amb l'Estat o no, i serà el vicepresident Junqueras l'encarregat de preparar-lo, senyal inequívoc del compromís de tot el govern de J×Sí.

El president, més clar que l'aigua, ha exposat quin és el full de ruta i ha deixat ben clar que per tirar-lo endavant cal que tothom es mulli. El govern, el Parlament i, finalment, el poble. Sense fissures. O s'està a les verdes i a les madures o no s'hi està. I si no s'hi està, és millor deixar-ho per més endavant. D'això va teixir confiances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia