Opinió

A la tres

Gran mal, gran bé

“El PSC potser hauria de repensar quina ha de ser
la seva relació amb el PSOE

La crisi del PSOE ha agafat el PSC a contrapeu, a les portes d'unes primàries per triar secretari o secretària general i del posterior congrés. El PSOE està esventrat, es troba a l'UCI recuperant-se de les ferides que lentament li han anat causant les successives pèrdues de suports en les eleccions generals, municipals i autonòmiques i, sobretot, de les ferides que s'ha autoinfligit en la lluita caïnita pel control del partit. Tot apunta que la que havia estat una força hegemònica a l'Estat espanyol trigarà força a recuperar-se, i és en aquest context que el PSC potser hauria de repensar quina ha de ser a partir d'ara la seva relació amb el PSOE, una formació en fallida que lluny d'ajudar-lo el pot acabar enfonsant.

Com diu la dita, d'un gran mal en surt un gran bé. Potser ha arribat el moment de trencar un matrimoni de prop de quaranta anys i provar de mantenir un perfil netament propi i recuperar tot allò que els socialistes catalans han anat perdent pel camí. L'acord matrimonial que van signar l'abril del 1977 defensava el dret a l'autodeterminació. On és aquell PSC que el febrer del 2013 va votar a favor del dret a decidir al Congrés dels Diputats? Els socialistes van decidir desar al calaix la defensa del dret a decidir i això els va sortir car. Van començar a perdre suports al carrer i van ser molts els càrrecs que van decidir abandonar el partit, frustrats per la falta de coratge d'uns líders que van preferir sotmetre's als dictats de Ferraz. Potser ara, si es deslliuressin de l'ombra d'un PSOE que va de bracet amb el PP quan es tracta de defensar la unitat d'Espanya, podrien tornar a la casella de sortida i recuperar la defensa del dret a decidir, de permetre als catalans que decideixin sobre el seu futur. A les files dels socialistes són molts els que, amb la boca petita o no tant, defensen la celebració d'un referèndum, pactat, això sí. Doncs treballin per aconseguir-ho, al Parlament i al Congrés. L'elecció d'un nou secretari o secretària general i el congrés al novembre són una bona oportunitat per reobrir el debat i ressituar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia