Opinió

A la tres

No és no

“Els que estan a favor de l'abstenció que tinguin la decència de no assenyalar els que no hi estan

Entrem una vegada més en una setmana decisiva, aquest cop per al govern de l'Estat espanyol. Quan ja es compleixen 303 dies d'executiu en funcions i després de dues convocatòries electorals que han donat una majoria no suficient al PP per governar, el PSOE ha de decidir finalment aquesta setmana a la reunió del seu comitè federal si facilita la investidura de Mariano Rajoy amb la seva abstenció. Han passat disset dies després del cop d'estat contra Sánchez, disset dies en què el president de la gestora s'ha dedicat a fer pedagogia a tort i a dret, a intentar cosir les ferides per intentar recuperar la unitat, però la decisió s'ha de prendre i ja. Tic-tac, tic-tac, que diria el podemita Iglesias. Arribar a l'abstenció li sortirà car al PSOE, donat que la divisió, lluny d'esvair-se, es manté. El “no és no” dels socialistes catalans es manté ferm, com també el de la balear Francina Armengol. I a aquestes veus se sumen almenys les dels valencians, bascos i castellanomanxecs. De manera que la unitat no està garantida. Aquesta serà sens dubte una setmana complicada per al PSOE fins arribar al comitè federal de diumenge. Al conclave socialista s'imposarà el sí a l'abstenció, però altra cosa serà el que passi a la votació al Congrés dels Diputats, on un vot en bloc sembla, ara per ara, descartat.

A hores d'ara, i quan és més que evident que el partit està dividit, els esforços de Javier Fernández per donar aparença d'unitat semblen del tot inútils. I més quan només calen onze abstencions per donar la investidura a Rajoy. Que no n'hi ha prou amb els diputats de la Susana Díaz i els de García Page? Doncs que tirin pel dret, com van fer l'1 d'octubre quan van provocar la dimissió de Pedro Sánchez. L'abstenció ja està assegurada i el mal que els pugui fer ja es veurà en el futur. Tenen temps per refer-se de les ferides fins a la propera convocatòria electoral, però almenys que tinguin la decència de no assenyalar els que no hi estan d'acord. Tenen tot el dret de votar que no, tenen tot el dret de mantenir els seus compromisos electorals, mal que els pesi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia