Opinió

Full de ruta

Ara comença tot plegat

El gran acte de desobediència hi ha de ser el dia que es digui prou i una legalitat que ara es creu injusta sigui substituïda per la que es donin els catalans

I doncs, què ens pensàvem? Divendres algú es va mostrar colpit pel fet que s'hagués detingut l'alcaldessa de Berga i que hagués estat traslladada al jutjat per declarar, ja que no havia comparegut a les citacions prèvies. Entenc perfectament les declaracions dels representants polítics i especialment els de la CUP, formació a la qual pertany l'alcaldessa, i forma part del joc polític que s'esquincin les vestidures perquè la representant del poble sigui detinguda vulnerant la seva llibertat d'expressió, per haver penjat una bandera, l'estelada, que li reclama penjar no només el poble, sinó el ple que ella presideix. I també ha de quedar clar que és el govern espanyol el que ha judicialitzat la política i ha esborrat per la via del fets la separació de poders que va predicar Montesquieu. No és estrany que la detenció ordenada per la molt independent justícia s'hagués produït l'endemà de la constitució del govern espanyol de Rajoy i que el Tribunal Constitucional s'autoconstituïa en jutjat penal sense dret a recurs en un acte més propi d'una dictadura que no d'un estat de dret. Però dit això, l'acte de desobediència que ha predicat la CUP va tenir l'única resposta que es podia esperar del jutjat. I això no només ho sabia tothom, sinó que ho esperaven els membres de la CUP i tots els independentistes que ara per ara ocupen actes públics a Catalunya. Tenim molts investigats i amenaçats, amb la presidenta del Parlament al capdavant. Mas, Ortega, Rigau i Homs ja són al jutjat i, almenys els tres primers, estan cridats a asseure's a la banqueta dels acusats. I mentre la llei vigent sigui l'espanyola, els jutjats actuaran, i també ho faran els policies a les seves ordres. El gran acte de desobediència s'haurà de produir el dia que es digui prou i que es decideixi passar de la llei a la llei, quan una legalitat que ara es creu injusta sigui substituïda per la legalitat que es vulguin donar la majoria dels catalans. O sigui, que tot just ara comença tot plegat!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia