Opinió

A la tres

No fer res

“Davant de les dificultats, val més no fer res. Ni ajuntar les festes dels ponts, ni refer la Constitució...

La proposta de reforma de la Constitució de Soraya Sáenz ha durat tres dies, el mateix que dura la reflexió anual sobre la Carta Magna cada 6 de desembre. Si divendres Sáenz assegurava que s'avenia a refer algun dels aspectes més concrets de la Constitució espanyola del 1978, diumenge li esmenava la plana Mariano Rajoy. El president del govern alertava sobre el perill de trobar-se “ocurrències, frivolitats i històries...” i recordava que no caldrà encetar la sempre incerta convocatòria d'un referèndum, per evitar que li passi com a Mateo Renzi.

Afrontar reformes en l'organització de l'Estat seria una excel·lent excusa per replantejar-se la mateixa organització. Posats a revisar el dret successori de la dona en la monarquia, per exemple, valdria més revisar la monarquia sencera. Posats a revisar els drets reconeguts i que no es compleixen, incloure-hi el de decidir, etc... Rajoy ha agafat por d'obrir la porta, veient el que ha succeït a Itàlia, i quan Mariano té dubtes, val més escollir la seva eterna tàctica del no fer res. Mariano és un especialista en la inactuació i tal com deia un ministre a la recepció oficial del dia 6: “No obris una porta que no saps si podràs tancar.” Soraya s'instal·la a Catalunya per oferir inversions i diàleg, però la meitat dels catalans ja no estem ni per reformar aquesta Constitució, sinó per abandonar-la.

És el que té l'estratègia de no fer res. Rajoy va prometre fa cinc anys ajuntar els ponts festius per evitar setmanes inhàbils com l'actual... No ha fet res. Avui torna a ser festa. Igual que dimarts, però hi haurà mercat ambulant, totes les botigues obriran, els centres comercials també, unes escoles sí i les altres no... Cap opció per a la conciliació. Però ni dimarts ni avui no es podien fer gestions als ajuntaments. La delegació del govern de l'Estat, que tant es preocupava perquè els funcionaris gaudissin del dia 6 de festa, abandona els empleats del comerç que treballaran gairebé 30 dies seguits aquest desembre, per exemple. Ni tan sols poden celebrar la magnífica Constitució! Tot, per no haver fet res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia