de set en set

Punxades

Tot plegat té un aire de ‘xarlotada', amb la consellera vacunant-se per demostrar que no fa pupa

Marina Geli no té cap malaltia crònica, ni està embarassada, ni és bombera, ni treballa a protecció civil, ni pertany a cap cos de policia, ni exerceix de professional de la sanitat (és metgessa, però com a consellera no ha d'estar a peu de llitera), ni se la pot incloure en cap llista de personal de serveis essencials. No descobreixo cap secret professional, ho sé perquè aquesta és la llista de col·lectius més vulnerables davant la grip A i als quals es recomana vacunar-se, i resulta que Geli es va vacunar ahir no perquè sigui dels vulnerables sinó per donar exemple. Molt malament ho han fet tots plegats perquè amb una població que en la seva immensa majoria no dubta de l'eficàcia preventiva de les vacunes hagin de fer l'espectacle per intentar capgirar la reticència general. Hem passat d'una cursa entre les autoritats sanitàries per veure qui anunciava més mortaldats, pandèmies i apocalipsis virals a una desfilada de models de gent amb càrrec arremangant-se perquè els punxin. La intenció serà tant bona com vulguin, però tot plegat ha agafat un aire de xarlotada total, amb la consellera vacunant-se per demostrar que no fa pupa, com ho han fet el primer ministre portuguès i la ministra de Sanitat francesa.

L'espectacle em sembla tan penós –i inútil– com el que en temps de les vaques boges representaven ministres i consellers fent-se fotografiar en públic menjant bistecs per demostrar que els controls funcionaven. Amb allò, del que es tractava era de revifar el consum de vacum per evitar la ruïna dels ramaders i dels escorxadors; amb això, en temo que la pantomima sigui menys sanitària que econòmica, perquè si la gent no es vacuna i no hi ha cap mortaldat, ¿com explicaran la despesa en fàrmacs que van encarregar fa mesos, quan –ara ho reconeixen– les alarmes que van fer sonar eren exagerades?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.