Opinió

A la tres

De Sampaoli al nunci

“L'entrenador de moda, eurodiputats, el Vaticà... Tothom demana que s'afronti la qüestió catalana, i Rajoy mirant el cel

L' entrenador de futbol de moda, Jorge Sampaoli, explicava en un programa de ràdio esportiu nocturn que el que més el sorprenia d'Espanya és que s'esberla i ningú del govern estatal no fa res per evitar-ho i per “donar la veu al poble” català o espanyol, si cal. El nunci de la Santa Seu, Renzo Fratini, va demanar ahir fins a tres vegades al rei Felip VI que preservi la “unitat d'Espanya”. Ho feia en representació del cos diplomàtic acreditat en la recepció anual, que ell lidera en ser la vaticana la representació més antiga. Els nuncis sempre han estat més papistes que el papa i han castigat els intents descentralitzadors de l'Església catalana –com el concili del 1994 que va ser retallat com un preludi de l'Estatut–, però tot i apostar per l'Espanya unida, demana “diàleg i accions de govern perquè puguin sentir-se espanyols els que tenen sentiments diversos”.

Els eurodiputats que van assistir a la conferència de Brussel·les demanen a l'Estat que afronti el referèndum i no tingui por de les urnes. Fan extensiva la petició d'actuació a la Comissió Europea, des de la credibilitat que els atorga haver desafiat la petició de boicot de la diplomàcia espanyola.

Vaja, un clam perquè Mariano Rajoy afronti la carpeta catalana... Que faci alguna cosa. I Rajoy està desitjant, només, que plogui. No preveu modificar cap àmbit del finançament de Catalunya ni de l'autonòmic en general, perquè generaria un gran problema a tot l'Estat. No preveu fer cap oferta en l'autogovern. Millo i Rajoy ja han avançat que només oferiran alguna inversió. En aquest cas, Rajoy fa com si sentís ploure.

En d'altres problemes bé que està pendent del cel i dels núvols. L'altra gran carpeta oberta, el preu de l'electricitat, bat rècords i depèn de la pluja per abaratir-se, perquè el seu govern va fixar que les elèctriques podien apujar el preu de producció de l'energia i carregar-lo sobre el consumidor. Ara l'Estat investigarà si les energètiques han inflat el preu de l'electricitat. Si avui plou, ja haurà afrontat un problema de la carpeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia