opinió

Girona, decideix!

És la senzillesa democràtica d'aquest dret, el de donar la paraula a la ciutadania, la que ens ha de permetre arribar a la gent i fer gran aquesta consulta

Com en desenes de municipis de les nostres comarques i del Principat, el passat 10 de novembre l'Ajuntament de Girona va aprovar una moció en què donava suport a la celebració d'una consulta ciutadana sobre la independència dels Països Catalans en el termini dels propers mesos. Així, Girona es va convertir en la ciutat més gran del país que, de moment, durà a terme un acte d'aquestes característiques. En aquest sentit, la càrrega simbòlica del fet que una capital com Girona s'hagi afegit a aquesta dinàmica pot esdevenir un impuls important per al moviment que s'ha generat al voltant de les consultes sobre la independència. Des de Girona Decideix, la comissió cívica que va presentar la moció i que promou la iniciativa, ens congratulem per l'aprovació de la moció, que significa una primera fita en el nostre camí. Felicitats, doncs, als ciutadans i entitats que, d'una manera o altra, ja ens han avançat el seu suport.

Després d'aquest primer estadi comença una feina de formigueta que ens ocuparà durant les properes setmanes i mesos: recórrer de punta a punta els barris de la ciutat per obtenir el suport del màxim nombre de ciutadans i entitats per a la celebració de la consulta. És el repte de fer d'aquesta iniciativa un projecte autènticament cívic i popular, que reculli i representi el màxim de sensibilitats de la ciutat, i que pivoti al voltant d'una qüestió bàsica: el dret ciutadà que tenim de ser preguntats, i de respondre, sobre aquelles qüestions que ens afecten com a persones i com a poble. És la senzillesa democràtica d'aquest dret, el de donar la paraula a la ciutadania, la que ens ha de permetre arribar a la gent i de fer gran aquesta consulta.

Estenem la mà, doncs, al teixit associatiu i a tota la ciutadania de Girona perquè donin suport a aquest procés i hi aportin el seu granet de sorra: necessitem (i volem!) que aquesta sigui la consulta de tothom. Perquè el seu èxit no serà que el «sí» o el «no» guanyi per una àmplia majoria, sinó tot el debat de base que durem a terme durant aquests mesos que vénen, i també l'exercici d'autoorganització ciutadana que significarà el procés.

Tot plegat, un treball previ que s'ha de traduir, el dia de la consulta, en una participació que ens permeti dir, amb totes les lletres, que Girona Decideix.

(*) Portaveu de la comissió cívica Girona Decideix



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.