Opinió

Vuits i nous

El guió del Palau

“Fèlix Millet, sap entonar ‘El cant de la senyera'? Montull, sap qui és Brahms?

Si a mi m'expliquessin que en un país que no fos aquest, posem els Estats Units, dos directius d'una sala de concerts es dedicaven a embutxacar-se o a desviar les subvencions que rebien, jo vestiria un d'aquests directius de Walter Matthau i l'altre de Jack Lemmon, i resultaria que l'un seria l'antiga batuta de l'orquestra i l'altre seria l'antic primer violí d'aquesta orquestra, que haurien accedit al càrrec administratiu pels seus mèrits musicals i actuarien sense aixecar sospites precisament per aquests mèrits. Com que hi hauríem de posar una dona, hi posaríem la Shirley MacLaine, que hauria tocat l'arpa. Els diners, naturalment, es camuflarien en fundes de violí i contrabaix. La policia els acabaria descobrint, i quan es fes el judici ja veuríem per què havien delinquit: perquè uns gàngsters els extorquien i posaven en perill la continuïtat de la sala de concerts o per poder retirar-se a una illa tropical i formar part d'una orquestra amb pantalons curts i camisa de flors, que era el somni de la seva vida. L'amor a la institució o a la música seria el mòbil imprescindible perquè tot lligués. La direcció la confiaríem a Billy Wilder. Fèlix Millet, que només fuma i té una veu en conseqüència, sap entonar El cant de la senyera, himne de la institució que presidia? Jordi Montull, ha escoltat mai la tercera de Brahms de dalt a baix? Sap de què li parlo? La seva filla, tocava un nocturn de Chopin en aquella sala modernista, quan no l'escoltava ningú?

Aquest guió és un desastre. Els directius són els gàngsters i no tenen oïda musical. Al Capone, almenys, s'emocionava i plorava en una audició de I pagliacci. El fiscal ha corregut a alterar el guió, i ha acabat d'esguerrar-lo. El trio carrega les culpes a Convergència. Convergència diu que és innocent. “No m'ho crec”, li diu el fiscal. Jo, provisionalment, amb prou feines, però ens hem de creure, en canvi, el trio lladre i impostor? El fiscal és el mateix que acusa Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega pel cas de la consulta del 9-N, que és com dir contra el procés independentista. Molt bé: Convergència i Mas, ja ho entenem. Ara: i el PP? Hi ha personatges secundaris, en aquesta història: Joan Llinares, que va posar ordre als números del trio, explica els diners del govern d'Aznar que anaven del Palau a la FAES. Ni el trio ni el fiscal en diuen res. L'entrada dels Mossos al Palau va tenir lloc quan el tripartit feia anys que governava: ¿rebia Convergència diners per afavorir unes obres que sense poder no podia adjudicar? ¿Que no hi havia a la comissió de control del Palau representants de tots els partits i sindicats? Em sembla que el fiscal no m'escolta. També deu ser dur d'oïda. Com la majoria de la premsa. Matthau, Lemmon, vestiu-vos de periodistes i oferiu-nos una primera plana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia