Opinió

A la tres

La justícia és com és

“Tracte de favor per a Rajoy davant del jutge mentre que la Guàrdia Civil entra a la Generalitat amb les càmeres ja esperant-los

La justícia i les coses són com són. Mariano Rajoy ja ho sabia quan va anar a l’Audiencia Nacional, que va decidir que ja n’hi havia prou a citar-lo i no calia escarnir-lo. De manera que estava assegut a la mateixa alçada que els jutges i al cantó, i no en un nivell inferior i davant, com la resta d’acusats i testimonis. La imatge declarant no se l’ha estalviat, però ha quedat lleugerament retocada i millorada respecte del comú de ciutadans. A més, van pactar no coincidir, de forma que no se’l relacionés amb Bárcenas ni Correa ni cap dels 37 acusats absents. Una declaració a mida.

És la mateixa justícia que no va tenir inconvenient a retransmetre arreu l’entrada dels agents de la Guàrdia Civil al Parlament i al Palau de la Generalitat per demanar els correus electrònics de l’exconseller Gordó. Les càmeres de televisió i els fotògrafs van arribar abans a les dues seus de les institucions catalanes que no pas els agents, una demostració clara de la intenció d’obtenir la imatge de la Benemérita entrant a les dues principals institucions per desacreditar-les. Ahir, les càmeres ja esperaven els dos alts càrrecs de la Generalitat a la caserna de la Guàrdia Civil abans que arribessin, i citats per si havien ajudat el web del Pacte Nacional pel Referèndum, ni tan sols per l’1-O.

La corrupció política existeix a Catalunya i se n’estan airejant i jutjant els casos a la velocitat que la justícia pot entomar amb els mitjans de què disposa. Però l’existència de la corrupció no es circumscriu a Catalunya, com ho demostra el testimoniatge de Rajoy, ni és conseqüència del procés de separació. És la fiscalia de l’Estat la que intenta –sense dir-ho– lligar una amb l’altre per desacreditar institucions i polítics que la lideren per tal de minar aquest procés, a banda d’aclarir els delictes, que n’hi pot haver. El mateix jutge que citava ahir alts càrrecs a declarar assegurava, amb cinisme, que no investigava l’1-O, sinó revelació de dades arran cal cas Vidal. Quina barra! Almenys admetre que investiguen tot aquell que convoqui, avali i treballi pel referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia