Opinió

De set en set

Pilota a terra

Vull dormir!. Necessito clapar! Fa setmanes que no aconsegueixo descansar com cal. Sempre he tingut una mala relació amb la son però cinc o sis hores no me les treia ningú. Ara si n’empalmo un parell o tres de seguides ja és molt. I durant el dia tinc un rau-rau a la panxa que no me’l trec ni amb còctels de til·la i camamilla. Coneguts em diuen que és un mal comú, que hi ha molta gent que no aconsegueix desconnectar, que pateix d’ansietat, insomni i angoixa. Un amic farmacèutic m’explica que ven més somnífers, ansiolítics i antidepressius que mai i els psiquiatres i psicòlegs no donen l’abast. On hi ha coincidència és a atribuir-ho al moment polític de Catalunya, a la muntanya russa que suma moments històrics com si el món s’hagués d’acabar demà passat. Els ciutadans hem d’exigir als nostres dirigents que siguin eficients, ètics, honrats i sincers, però sobretot previsibles. No es pot viure tot el dia amb l’ai al cor, encenent la ràdio de matinada amb por de sentir l’enèsima catàstrofe o consultant cada dos per tres el mòbil a la recerca de la penúltima declaració, amenaça o bretolada.

El vertigen dels últims temps no és bo per a ningú. És el moment de baixar la pilota al terra, de recuperar el toc suau i segur, de pensar abans d’actuar, de fer més reunions que manifestacions, d’aplicar més estratègia que el testosterònic pit i collons, de gastar més saliva per parlar que redactar decrets per castigar. Perquè l’alternativa és el desconcert, l’esbojarrament i una plaga que ens pot portar a la psicosi col·lectiva. La política és apassionant i el procés, un episodi que explicarem amb un punt d’èpica als nostres nets. Però ningú pot viure permanentment dins d’una batedora que ens sacseja indefinidament, sobretot quan el brogit no et deixa dormir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia