Opinió

Full de ruta

Qui ha votat Llarena?

Com serà el Parlament el 17 de gener i com serà d’aquí a dos anys? Només ho sap ell. Qui podrà ser investit president i on podrà dormir aquella nit? Només ho sap ell

Per si algú encara confon la jutgessa Carmen Lamela amb el jutge Pablo Llarena, ell és el que treballa al Suprem i té la decència de no jugar amb la pantalla del mòbil com un adolescent quan al davant hi té un adult que s’enfronta a la privació de llibertat sense judici. I la pregunta de l’article és retòrica: no, no hi havia la papereta de Llarena als col·legis electorals el 21 de desembre i ni el més pèrfid podia traduir la del PP com la del Partit de Pablo. La cocció de la investidura més enrevessada vista mai al Parlament, però, té un guionista a l’ombra. Tot i viure pendents de Brussel·les i d’Estremera, cap legislatura catalana havia nascut sota l’amenaça constant de ser escrita i alterada en un despatx de la plaça Villa de París de Madrid per la lleugeresa de les presons preventives. Com serà el Parlament el dia de la constitució, el 17 de gener, i com serà d’aquí a dos anys? Només ho sap Llarena. Qui podrà ser investit president de la Generalitat i on podrà dormir la nit de la investidura? Només ho sap Llarena. Quins diputats podran recollir l’acta i votar als plens? Només ho sap Llarena. Podran Elsa Artadi i Marta Rovira ocupar els escons quan el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ja fanfarroneja ara que “si se les ha de detenir, se les detindrà”? Només ho sap Llarena. Que el jutge tingui una legislatura a la mà no hauria de fer por si la justícia obeeix la màxima de mirar els fets i no les persones, però Llarena ha escrit en una interlocutòria que les “aportacions” dels presos “estan directament vinculades a una explosió violenta” (un lingüista o un Tedax li dirien que adjectiva amb molta alegria, perquè no hi ha explosions pacífiques), ha dictat i retirat odres de detenció internacionals al gust de La Moncloa, ha ampliat la causa incloent-hi “Arthur Más” [sic] i rep informes de la guàrdia civil amb frases tan rotundes com ara “es pot afirmar que possiblement...” I, sí, perdó pel desvergonyiment de no anar enlloc i acabar amb la pregunta inicial, però: qui ha votat Llarena?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia