Opinió

l'estoig

Responsabilitat i credibilitat política

Només des de la professionalitat i l'objectivitat sortirem del fangueig

Tant si agrada com si no, tenim interioritzat que quan un partit, després de negociacions vàries i algun pacte difícil de sustentar, passa a governar, aquest «col·loca» els seus afins i fidels en llocs de responsabilitat per poder executar les decisions preses sense entrebancs i incidir en la dinàmica i les sinergies socials i econòmiques durant el mandat que els toca protagonitzar.

Aquesta realitat, que pot ser justificable si el que es pretén és eficàcia en una acció de govern i una política diferenciada de l'antecessor sempre al servei de la ciutadania, es torna ignominiosa i recorda comportaments sectaris, «tribals», i depuracions pròpies d'altres moments quan, amb un ús tendenciós i incompetent del poder, s'aparten professionals de vàlua reconeguda o es qüestiona les seves capacitats tècniques supeditant-les a la seva intenció de vot o ideologia política.

Quan un responsable polític, des de la seva potestat, qüestiona la idoneïtat d'un projecte, una proposta o qualsevol altre tema, només per la intenció de vot de qui ho presenta, la baixesa moral que recau en el dirigent i la institució que representa és definitiva i insalvable. Fa pudor, vergonya aliena, i és inadmissible que les capacitats i aptituds de les persones, el sentit, oportunitat i seriositat d'un projecte i el servei al ciutadà estiguin sotmesos a l'afinitat ideològica de qui ho presenta amb qui té la capacitat de decisió.

Són els partits més insegurs, més mancats d'experiència de govern i amb menys voluntat ciutadana i visió de futur els que supediten la seva inèrcia política a la competència d'uns o altres.

Només aquell polític que es rodeja de professionals seriosos, conseqüents i fidels a la tasca i responsabilitat que se'ls encomana farà una acció de govern que mereixi la pena. Només aquell que sàpiga valorar la competència dels professionals (votin qui votin) i sigui capaç de donar joc i confiar en persones que aportin, amb la seva validesa, credibilitat a les institucions repetirà. Només des de la professionalitat i l'objectivitat sortirem del fangueig que, persones mediocres, temoroses i tendencioses aixoplugades en l'esfera dels «nostres» representants, ens col·loquen cada dia.

Encara ara hem de seguir pensant que qui no està amb nosaltres està en contra nostre? Quina pena. No remuntarem res. No aconseguirem res. No haurem sembrat res que mereixi la pena recollir. Governar és transitori. El poder efímer. El descrèdit etern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.