Opinió

De reüll

La fermesa ens salvarà

El diàleg amb Espanya no existirà mai. Només la unitat d’acció ens salvarà

No es podia esperar cap bri de congruència ni d’humanitat del jutge Llarena. Rull, Turull, Romeva, Bassa i Forcadell són a la presó. De manera injusta i injustificada. Amb una ordre de processament que no es podia agafar per enlloc. Era previsible, però el cop va ser extremadament dur. Una estocada directa al cor de l’independentisme. Aquest era l’objectiu. Són dies complicats, no es pot amagar. No ens acostumarem mai a aquesta normalització que ens volen imposar. No entendrem ni acceptarem mai que es pugui anar a la presó per defensar una ideologia política de manera pacífica, amb l’aval de les urnes i amb l’arma de la dialèctica. La justícia espanyola està desbocada, diria que fins i tot descontrolada. Ni el mateix PP, a través de la fiscalia general de l’Estat, pot aturar-la.

Jordi Turull, en el seu discurs d’investidura, va fer l’enèsima crida al diàleg, va allargar de nou la mà per trobar una solució acordada. Però, desenganyem-nos, aquest diàleg amb Espanya no existirà mai. No l’acceptaran mai. Aquesta no és ni serà la solució. Només la unitat de l’independentisme, l’acció conjunta i la decisió ferma de no sucumbir ens podran salvar. L’estocada de la justícia espanyola no ha estat mortal. Ens ha deixat ferits, però no aniquilats. Cal renéixer. Ho devem a les persones que són a la presó i a l’exili. Conjurem-nos per no decebre’ls ni decebre’ns. La dignitat i la fermesa es demostren en aquests moments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia