Opinió

A la tres

Grocs

“El llaç ofèn perquè mostra la impotència d’un estat que no accepta ni la llibertat d’expressió

Els informes anuals de l’Europol, l’organisme de coordinació dels cossos policials europeus, detallen les actuacions que causen terror a Europa, bàsicament gihadisme. Fan una llista de protestes que obstrueixen l’activitat en infraestructures que en cap cas són vinculades a terrorisme, i sí qualificades d’aldarulls o actes violents. Exposen talls sobtats de serveis bàsics, sabotejaments ferroviaris o d’altres transports duts a terme en lluites sindicals o urbanístiques. Sense anar més lluny, diversos activistes han estat ocupant durant anys un campament al costat de Nantes per oposar-se a l’ampliació d’un aeroport, que va ser ocupat diversos cops. La resolució del tribunal alemany que desestimava extradir Puigdemont per rebel·lió recordava que ni la revolta dels treballadors de l’aeroport de Frankfurt, que va paralitzar la infraestructura i va fer tancar el servei, va considerar-se rebel·lió. Per què l’Estat espanyol persegueix qualsevol conducta que vulgui canviar l’ordre constitucional, ara fins i tot lluir el groc reivindicatiu? Per la feblesa en què se sustenta. Feblesa perquè es basa en la força, i en cap cas en el diàleg ni en la legitimitat.

La denúncia de la manca de llibertat política i d’expressió ofèn aquells qui estan habituats a comprar títols universitaris. És clar que els ha de molestar el groc, si denuncia la mentida!

L’Estat no és capaç d’entomar les crítiques d’antidemòcrata i arreu d’Europa s’adonen de les mancances de la democràcia espanyola i de la poca objectivitat del seu sistema judicial. Ja ni el PSOE ni Cs qüestionaven ahir el llaç que ofèn el PP, en plena caiguda lliure i necessitat d’un enemic a abatre. Potser aviat la fiscalia cursarà instruccions per prohibir els llaços perquè reivindiquen massa la llibertat dels presos polítics i la d’expressió. Eldiari publica avui 11 planes sota el nostre groc de llibertat. Les clausuraran? Ofenen? Ara han estat els CDR i aviat serà el major Trapero... Fins i tot el diari escocès The National es feia creus que acusessin “’l’heroi de BCN” –per trobar els gihadistes– de pertànyer a una banda armada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia