Opinió

LA GALERIA

Obsessió per destruir

La seva actitud es basa a cremar, trencar, arrencar, rebentar. En definitiva, destruir

La confrontació d’idees és legítima i necessària. Sempre, però, partint del respecte a la llibertat d’expressió. Independentisme i unionisme són ideologies en pols oposats, irreconciliables en aquests moments, però legítimes totes dues si es defensen des de la via pacífica. La bandera espanyola, en el meu cas, no m’apassiona –per dir-ho d’alguna manera–. Però entenc que algun veí la pugui penjar al balcó. Espero que aquest mateix veí entengui que jo hi tingui l’estelada. I que després tothom posi el vot que li convingui quan siguem cridats a les urnes. I que guanyi el millor.

El problema rau quan la defensa de la teva ideologia es basa en l’atac a la contrària. I en podríem trobar casos a banda i banda. En la dels independentistes també n’hi ha. Casos aïllats, sí, però n’hi ha. Però els que s’hi estan especialitzant, i amb una actitud amenaçadora i agressiva afegida, són, sens dubte, els contraris a l’autodeterminació de Catalunya. Un dels darrers casos s’ha produït a Girona. Uns encaputxats van destrossar els tòtems de l’ANC en record dels presos polítics i els exiliats. Posteriorment, la policia va identificar cinc dels autors de la bretolada, entre els quals hi ha una candidata de Ciutadans, que ha format part de la llista d’aquest partit en diversos comicis. Costa d’entendre aquesta obsessió per destruir tot allò que té a veure amb l’independentisme. Perquè la paraula és aquesta: destruir. Ni contraposar, ni igualar, ni rebatre, ni respondre. La seva actitud és la de cremar, trencar, arrencar, rebentar. La mateixa ANC, després de l’agressió de Girona, va convidar els brètols a fer muntatges a la ciutat, construint el seu discurs, no destrossant el dels altres. I per què no ho fan? Perquè no en tenen, de discurs? Perquè no tenen l’enginy i l’encert d’entitats com l’ANC o Òmnium Cultural? Perquè porta molta feina? Perquè no en saben? Perquè no tenen capacitat de mobilització? Per tot plegat?

El més trist és que una persona que s’ha presentat diverses ocasions a unes eleccions, que en teoria creu en la democràcia i en la legitimitat dels vots, una persona que hauria d’estar preparada per a la dialèctica política i per a la tasca del servei públic, sigui protagonista d’una bretolada d’aquest tipus. Una candidata de Ciutadans, de nit i encaputxada i amb un cúter a la mà. I mentrestant, Inés Arrimadas repetint fins a l’extenuació que els independentistes són els intolerants...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia