Opinió

Vuits i nous

Escola doctrinària

“Els líders i votants catalans de Ciutadans o el PP s’hi han format

Si l’escola catalana ha “adoctrinat” els nens en sentit nacionalista i independentista, també ho ha d’haver fet en direcció contrària. Si no, no surten els números. ¿O no han passat per l’escola catalana els joves i uns quants adults que militen en el partit Ciutadans, el més bel·ligerant en contra seu? Un dia vaig assistir a una trobada d’Albert Rivera, el líder d’aquest partit, amb uns estudiants. Llavors no passava de ser una “jove promesa” de la política catalana, amb tres escons al Parlament. Va explicar que havia après a exercir el debat i la dialèctica a l’escola. El mestre incentivava els alumnes a discutir sobre una qualsevol cosa, a defensar una posició i una altra, de vegades contrària al seu pensament. Es veu que Rivera era imbatible, el campió del sil·logisme i la retòrica. Havia guanyat premis i tot. Va afegir que si al principi se sentia més còmode usant el castellà –vaig entendre que era la seva llengua materna– al final va ser hàbil també en català, fins i tot més. Va dir que estava molt agraït a aquella escola. Si l’agraïment és tant, per què en vol destruir el model i per què el partit que dirigeix va néixer amb aquest únic objectiu, que encara manté? Ningú no li va fer aquell dia la pregunta. No em consta que li hagi formulat algú altre des de llavors. En una campanya electoral em va tocar fer-li una entrevista en la qual, per imperatiu de la direcció del diari, havia de deixar de banda qualsevol inquisició política i limitar-me a quin paisatge li agradava, què feia per mantenir-se en forma, com era la vida familiar... L’entrevista formava part d’una sèrie que incloïa tots els altres candidats. L’únic que un cop publicada em va trucar per agrair-me-la va ser Albert Rivera, el més jove de tots, el producte del model de l’escola catalana. No calia que ho fes, però s’hi va sentir gentilment obligat. Per quin model el vol desplaçar, si n’ha obtingut tants bons resultats? Per què parla d’adoctrinament “nacionalista català” si ell ha sortit un nacionalista de signe invers? Deu ser que l’escola catalana forma persones lliures de pensar el que vulguin, com els seus votants també indiquen. Deu ser que Rivera vol nacionalistes unidireccionals.

TV3 també “adoctrina”. Tampoc no em surten els números. Té uns índexs d’audiència general del 15%. Els “adoctrinats” que assisteixen a les manifestacions multitudinàries i voten independentista no poden sortir només d’aquest contingent. Si miren altres cadenes que només blasmen el procés i en surten immunes deu ser que a l’escola els han format el sentit crític. Això també val per als Ciutadans que miren TV3. Una jove diputada catalana del PP planteja que els pares puguin delatar secretament els professors “doctrinaris”. O no devia anar a escola o no en va entendre la lliçó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia