Opinió

Full de ruta

Socialisme lepenitzat

Un Pedro Sánchez afrancesat personifica un socialisme espanyol anticatalà escorat a la dreta en matèria identitària

Leonarda Dibrani, d’ètnia gitana, tenia quinze anys quan la policia francesa va fer aturar l’autobús amb què anava feliçment d’excursió i la’n va fer sortir a la força davant la resta de companys d’institut. L’endemà la va deportar. La van entaforar en un avió amb la seva família a l’aeroport de Lió i la van xutar a Pristina. “No sé per què estic a Kosova. No tinc res aquí. No parlo l’idioma ni l’entenc i tinc por que la gent es rigui de mi. Casa meva és a França, on tinc els meus amics, el meu xicot, els meus professors, la meva escola, el meu futur...”, assegurava Dibrani. Era l’octubre del 2013 i el ministre de l’Interior, Manuel Valls. “Els gitanos tenen vocació de tornar a Romania o a Bulgària”, “les solucions passen en particular per les expulsions”, “l’única solució són els desmantellaments de campaments i les expulsions”, defensava Valls. Ara que es parla tant de racisme, xenofòbia i supremacisme, va bé recordar com les gastava el socialisme francès en què s’emmirallava un Pedro Sánchez que es feia aquelles fotos el setembre del 2014 amb camisa blanca al costat de Valls a Bolonya i que maldava perquè l’acompanyés en actes electorals del PSOE. I encara, un any més tard, el líder socialista espanyol es vantava de ser “molt bons amics” amb Valls, aleshores primer ministre d’un govern deutor de l’agenda política de Marine Le Pen, un govern socialista lepenitzat, aquest sí. Vasos comunicants. Avuiun Sánchez afrancesat personifica un socialisme espanyol anticatalà escorat cap a la dreta en matèria identitària, i Valls, desnonat de la primera línia política a l’Hexàgon, vesteix la camisa taronjade l’Espanya Ciutadana essencialista amb què Albert Rivera vol assaltar La Moncloa. Alhora, el d’Horta, que associava la minoria gitana amb “mendicitat i delinqüència”, és digne del pitjor Xavier García Albiol. Qui és qui en el sopluig del racisme i la xenofòbia? Le Pen pare és qui piulava allò d’“España, una, grande, libre”.Amics no, amiguíssims tots.

L’any passat la noia arrencada de França vivia a Croàcia. Leonarda Dibrani, un altre d’aquells noms que retraten els valors d’Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia