Opinió

Vuits i nous

La pintada

“La brigada ha esborrat l’insult però no el nom de l’ofès

Baixo a mar per segon dia seguit aquesta temporada. En un mur del capdavall del carrer de Sant Agustí hi havia ahir una pintada que insultava Albert Rivera, el cap de Ciutadans. Avui hi ha passat la brigada municipal de la neteja. Ha tapat l’insult però ha mantingut el nom de l’ofès, que ara s’ha convertit en una promoció de la seva persona. No estic en condicions de dir si la neteja discriminatòria ha estat una iniciativa de la brigada o si són instruccions emanades del govern municipal, que és del PSC. M’agradaria pensar que la brigada i el govern s’han mantingut inactius i que Ciutadans s’ha pres la justícia reparadora per la seva mà. La pintura que tapa l’insult és d’un vermell diluït. Al costat del nom d’Albert Rivera hi ha un cor de vermell encès. Faria aquestes coses la brigada? En qualsevol cas, és el que ve.

A la mateixa hora que anava a mar, a Badalona el PSC feia fora l’alcaldessa d’esquerres Dolors Sabater amb el patrocini del PP i del partit d’Albert Rivera. El PSC governarà només amb tres regidors. A la meva ciutat, que és a vint quilòmetres de Badalona, el PSC ho fa amb sis. Al començament havia pactat amb CiU. Amb motiu del referèndum del primer d’octubre, CiU va passar a l’oposició. Ho vaig censurar i ho segueixo fent. El PSC debilitat comença a observar virtuts al PP i al partit que lidera l’insultat i indultat del carrer de Sant Agustí. A Badalona, el PSC només podrà governar set mesos. Confia, en aquest lapse, prestigiar-se i guanyar les eleccions programades per l’any que ve. El PP i Ciutadans tenen la mateixa aspiració però de moment garantiran que Dolors Sabater i els seus socis d’ERC no tornin. Els mateixos partits que lamenten que el “procés” hagi trencat “l’eix social” per afavorir l’“eix nacional”, reforcen l’antinacionalisme català i s’alien amb la dreta i l’esquerra. “Els ajuntaments segueixen una dinàmica no sempre coincident amb la política general”, es diu sempre. Tothom va entendre i celebrar la moció de censura contra el PP corrupte i políticament inútil que va afavorir l’ascens del PSOE al govern de Madrid i va deixar estabornit Ciutadans, partit falangista nascut per ser anticatalanista. A escala local es veu que s’observa d’una altra manera. A Badalona, el PP i Ciutadans són útils per a l’apèndix català del PSOE. Ho entén i celebra, la gent? Ho veurem a les eleccions d’aquí a set mesos. I a Mataró? Els set mesos se’ns faran llargs i inquietants mentre al carrer de Sant Agustí la brigada no esborri Albert Rivera i el cor vermell.

Un senyor que torna de la platja diu als que hi van: “Avui l’aigua està tan tranquil·la com ahir, i més neta.” És veritat que ahir hi havia alguns residus en suspensió i algunes bombolles. I freda? Fredíssima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia