Opinió

De reüll

Estimar les dones

A les nenes se les educa per ser perfectes i no pas per ser valentes com als nens

Hi ha moltes maneres de menysprear les dones i una de les més esteses és salarialment i laboralment. Allò de pagar més a un home que a una dona per tasques idèntiques o similars és un insult i una agressió que cal afegir a la llarga llista. Però també la de negar responsabilitats perquè queda més professional un home amb jaqueta i corbata que una dona per molt vestit pantaló que porti (per més inri, “deu tenir algun problema, si no porta talons”). A més, no ha de dutxar nens quan arriba a casa ni dur-los al dentista...

No justificaré ara empresaris ni directius, però el problema, com tot, és que sovint els rols estan tan enquistats que des de fora es pot veure de la manera més normal. “És el que s’ha fet sempre.”

I passa també que, massa sovint, les febleses i fortaleses personals estan distorsionades. No sé si m’explico però vaig al gra: que les dones ens valorem poc i els del sexe contrari, ja de nens, es veuen uns milhomes. Així que cal que aprenguem a estimar-nos ja des de ben petites. En una interessant xerrada TED (les trobareu per la xarxa al lloc web www.ted.com), la consellera delegada de l’entitat sense ànim de lucre Girls Who Code (Noies que Codifiquen, en el sentit informàtic de programar), Reshma Saujani, explica que a les nenes se les educa per ser perfectes (i als nens per ser valents), cosa que els inhibeix l’esperit emprenedor i les fa insegures. Cal tallar-ho i canviar el xip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.