Opinió

A la tres

Cridats

“Bonvehí, que va obtenir més suport que Casado, ha de fer equilibris entre defensar el PDeCAT i integrar-lo a la Crida

El nou president del PDeCAT, David Bonvehí, demanava als afiliats adherir-se també a la Crida Nacional per la República. Els militants en el catalanisme hem posat de manifest els últims anys que si una iniciativa es fa unitària i sobrepassa ideologies en favor de l’independentisme no dubtem a donar-hi suport. Cada any es fa palès l’11 de setembre, en la forma i manera que les entitats convocants, que no els partits, decideixen d’exposar la demanda de més sobirania. És el tarannà de l’independentisme i els partits polítics no haurien d’oblidar-ho ara que tothom fa revisió del curs que va començar amb l’1-O i quan es preparin per a les eleccions municipals que hi ha en l’horitzó.

Bonvehí comença fent autocrítica i sent humil, perquè amb la majoria de dirigents del procés i del partit a l’exili o a la presó, no es pot afrontar amb altra actitud el lideratge. Una discreció que no vol dir servitud a l’Estat espanyol, però sí que denota reflexió i renúncies en el propi full de ruta per fer-lo més ample i amb més participants. La setmana que el PDeCAT i ERC van paralitzar el Parlament per la trampa de Llarena amb la suspensió de Puigdemont com a diputat acaba amb crides a la unitat d’acció i amb una mà allargada del nou líder del PDeCAT als republicans. Puigdemont haurà pressionat Pascal perquè marxi, però Bonvehí marca perfil propi el primer dia proposant acostar-se al soci amb qui governen i amb qui també topen més.

El PDeCAT ha evidenciat una divisió interna sobre el full de ruta. Ara, l’elecció de Pablo Casado es va saldar amb el 57% dels vots, i ha estat qualificada d’aclaparadora. La candidatura de Bonvehí va obtenir el 65% dels vots de l’assemblea i des de l’unionisme només se’n destaca el vot de càstig. Això sí, Casado ha de “reconquerir” Catalunya i Bonvehí haurà de suar per poder compaginar la defensa del partit i la seva marca fins a les municipals del 2019, amb la integració a la Crida, un doble objectiu difícil de simultaniejar. L’abast de la integració en la Crida no serà fàcil d’assumir si, com s’albira, implica la dissolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia