opinió

Girona Decideix: compte enrere

Just un mes abans que se celebri la consulta, és moment d'agafar aire i començar a caminar sense parar, per assegurar que la jornada del 25A sigui un èxit d'organització i convocatòria

Com ja és sabut, el proper 25 d'abril se celebra una nova onada de consultes populars sobre la independència. Al Gironès, serà el torn de Girona i també de poblacions veïnes com Salt, Sarrià, Vilablareix, Aiguaviva, Quart o Fornells. La dimensió metropolitana que ha adquirit, per a nosaltres, aquesta onada ens afavoreix enormement perquè ajuda a difondre la iniciativa entre la població que és cridada a les urnes, i facilita la creació d'un clima procliu a la participació el dia de la consulta.

Pel que fa a Girona, el suport de l'Ajuntament, del Consell Comarcal i, recentment, del Parlament de Catalunya ens han dotat d'una empara institucional notable, que combinem amb el caràcter inequívocament cívic i popular de la consulta que garanteixen les més de cinquanta entitats ciutadanes que se'ns han adherit. Amb aquesta filosofia, a Girona, milers de díptics informatius i cartells, samarretes i domassos per als balcons; desenes de taules informatives, de recollida de vot anticipat i actes públics; i centenars de voluntaris i apoderats faran, amb il·lusió i rigor, que la consulta del 25A esdevingui una diada memorable. Almenys, aquesta és la nostra intenció, i amb aquest objectiu fitat hem treballat des d'un bon principi.

Així doncs, després de setmanes i setmanes de treball intern, ara toca enfilar la recta final amb vista al 25A. Just un mes abans que se celebri la consulta, és moment d'agafar aire i començar a caminar sense parar, per assegurar que la jornada del 25A sigui un èxit d'organització i convocatòria. De recordar que, primer cop, totes les veïnes i veïns empadronats a Girona podem exercir el nostre dret de vot, des dels 16 anys, també els nouvinguts.

Cal, per tant, transmetre a la ciutadania gironina la importància d'assistir als col·legis electorals el dia de la votació; de respondre democràticament i amb la normalitat de les societats adultes una qüestió tan bàsica com quin ha de ser el futur del nostre país. Per tot això, des de Girona Decideix us animem a participar, ja sigui exercint el vostre dret a vot o col·laborant en l'organització, en la consulta popular sobre la independència del 25A a la ciutat. Us hi esperem!

(*) Portaveu de Girona Decideix



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.