Opinió

Vuits i nous

Aeroport ja soc aquí

“Josep Tarradellas s’uneix altra vegada amb Adolfo Suárez

En reclamàvem la gestió o si més no una bona gestió, i s’han limitat a canviar-li el nom: Aeroport Josep Tarradellas. A la terminal 2, la de Ryanair i altres companyies de baix cost on les esperes s’eternitzen, li podrien dir aeroport Ja soc aquí. Tarradellas va trigar quaranta anys a pronunciar-ho.

Els turistes s’hi interessaran:

–Qui és aquest Josep Tarradellas?

–Un president republicà exiliat.

–Que no havíem quedat que es deia Carles Puigdemont?

També han rehabilitat o una cosa aproximada Lluís Companys.

–I aquest, qui és?

–Un president republicà exiliat, retornat per la força i afusellat.

Explicarem als turistes astorats que a Catalunya diem “quan fou mort el combregaren”.

Perdonin els acudits, que surten sols. S’ha avançat en el diàleg i ho hem de celebrar, però més riure fa que per arribar a aquests resultats s’hagués de celebrar un consell de ministres a Barcelona, mobilitzar milers de policies i fer que el restaurant 7 Portes, que s’ha distingit sempre per la puntualitat a l’hora d’obrir i tancar el menjador, aquell migdia hagués d’alterar l’horari habitual perquè va quedar dins la zona acordonada. Un dia el seu propietari em va explicar que un dels secrets dels seus arrossos és deixar-los preparats i a punt de tirar-hi l’aigua a una hora que va situar a mig matí. Ai, que aquell dia devien sortir covats o grenyals. Per decidir que l’aeroport es dirà Josep Tarradellas hem de posar en risc l’arròs Parellada o el Manolete?

La portaveu ministerial ha recalcat que eren unes decisions plenes de simbolisme. El simbolisme i la poca efectivitat, no és el que retreuen al president Torra? En Joan Safont, que és historiador i analista polític, ha interpretat bé el significat: el pont aeri unirà Josep Tarradellas amb Adolfo Suárez, que és el nom actual de l’aeroport de Madrid. Aquells que posen en qüestió la transició, aquells que afirmen que la Constitució que en va sorgir està superada o que va ser un esguerro d’origen i l’independentisme que vol trencar amb Espanya tenen servida la simbologia intencionada: l’entesa Suárez-Tarradellas. Fins i tot coincideixen les inicials. Sánchez es presenta com a Suárez. És Torra Tarradellas, o li haurem d’aplicar el 155?

Es dirà aeroport Josep Tarradellas Barcelona El Prat. A Barcelona hi havia hagut sempre el Pont del Treball. Un ajuntament d’esquerres hi va afegir “digne”. Pont del Treball Digne. Si les obres de la Sagrera no l’haguessin suprimit, podrien haver continuat: Pont del Treball Digne i Ben Remunerat, Pont del Treball Digne, Ben Remunerat i Inclusiu. Aeroport Josep Tarradellas Barcelona El Prat Constitucional Catalunya és Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia