opinió

«Si no vols pols, no vagis a l'era»

Quan has buscat protagonisme personal o polític no et pots queixar quan entra pols als ulls. A l'era hi ha pols, Sra. Pineda

Sense entrar (encara) a valorar l'ascens polític personal dins l'estructura socialista de l'alcaldessa Iolanda Pineda, aprofitant per part del PSC l'impacte mediàtic dels fets ocorreguts els últims mesos a Salt, voldria fer uns comentaris sobre la resposta dels saltencs i saltenques al reportatge de 30 minuts sobre la nostra vila. La reacció ha estat clara i contundent. La imatge que es dóna de Salt en el reportatge va ser esbiaixada i massa concreta en aspectes com les comunitats de veïns. A l'enquesta al www.totsalt.cat és clara la diferència entre els que creuen que «No va ser representativa» (90%) i els que creien que el reportatge de 30 minuts «La varen clavar» (8%). La reacció de l'alcaldessa ha estat presentar una queixa al CAC (Consell de l'Audiovisual de Catalunya).

El reportatge ens pot agradar més o menys, però el contingut i la independència dels periodistes, que es va veure que feia temps que treballaven el tema a Salt, no hauria de ser la motivació de la queixa. La queixa hauria de ser sobre la idoneïtat d'emetre el 30 minuts aprofitant els fets dels últims mesos.

Sra. Pineda, la utilització mediàtica que va fer vostè del fets ocorreguts els darrers mesos a Salt va provocar automàticament que els mitjans de comunicació multipliquessin les aparicions de la nostra vila a la premsa i televisió comarcal, nacional i espanyola. Aquestes aparicions, degut a la politització dels mitjans en general, fan que una vila modèlica en convivència, s'hagi convertit des de fa unes setmanes en un experiment on tothom es creu en el dret d'observar aquest artefacte, dir-hi la seva i analitzar segons els colors polítics temes tan complexos com la immigració, la convivència o la seguretat.

Senyora alcaldessa, la crisi hi deu haver incidit, l'augment de zero policies locals en tres anys està clar que també, però el que va començar com una protesta veïnal i espontània reclamant més seguretat, es va convertir en un circ mediàtic buscant fotografies amb la comunitat magrebina, aparicions a programes de debat de TV3, entrevistes per a informatius i articles d'analistes a escala nacional. És llavors, quan has buscat protagonisme personal o polític, que no et pots queixar quan entra pols als ulls i et queixes de l'era. A l'era hi ha pols, Sra. Pineda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.