Opinió

De reüll

El rei té mala bava

El Borbó va agafar una emprenyada monumental per una bandera

Per si hi havia algun dubte, ara ja ho tenim més clar: el rei espanyol té mala bava. Ja li vam intuir després dels fets de l’1-O. Tot i posar cara de no haver trencat mai cap plat, tot i aquell to serè i amb intenció de semblar benèvol, el seu discurs representava un atac directe al poble català i un avís a navegants: el país que jo regno mai us donarà l’oportunitat de decidir el vostre futur, ens venia a dir. I des de llavors no ha fet ni un pas enrere, ni una sola matisació a les seves paraules. Al contrari. Felip de Borbó s’ha erigit com a garant de la santa unitat espanyola. I ja no visita les terres catalanes amb la intenció d’enamorar o de convèncer els ciutadans, com en èpoques anteriors. Ara ve repetidament a Catalunya per demostrar que en continuem essent súbdits –des del seu punt de vista, òbviament–.

Doncs el que deia, el rei té mala bava i aquest cap de setmana s’ha tornat a constatar. En la celebració a Sevilla del Dia de les Forces Armades d’Espanya, el monarca va agafar una emprenyada monumental perquè no es va fer bé la hissada de la bandera rojigualda. Uns pobres soldats intentaven solucionar-ho però feia una ventada que ho complicava tot encara més. I la cara del rei, tot un recital. Les imatges ho constaten: el Borbó té mala bava. I ja ni ho dissimula. Potser perquè té coll avall que la institució que representa passa per una profunda crisi. Ja no el volen ni els espanyols. Per què intentar caure bé, doncs?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia