de set en set

Versions

El gran dilema es planteja quan acabes descobrint que hi ha una versió de les que poses en pràctica que et proporciona molta més comoditat per anar pel món

Hi ha qui es fueteja internament com si fos un pecador i hi ha qui ho encara com un mer exercici de supervivència. Hi ha qui ho cataloga de cinisme, altres de diplomàcia i els menys moderats, directament el troben un exercici propi de caragirats. El cert, però, és que la gran majoria –sempre hi ha excepcions– hem de conviure amb aquesta realitat: nosaltres som nosaltres i les nostres versions. Sí, nosaltres ens versionem, ja hi podeu pujar de peus. Hi ha diferents graus: des d'una adaptació superficial, una mena de tunejada reversible per obtenir un benefici puntual, fins a un canvi més consistent, a l'estil d'una adaptació d'una cançó pop de moda al ritme rockabilly. Ben administrada, aquesta capacitat per traduir-nos a diferents registres s'ha d'interpretar com un avantatge, sempre que no acabem confonent quina és l'essència que volem preservar i no acabem donant més prioritat als accessoris, a la xapa i a la pintura, que al motor. El gran dilema es planteja quan acabes descobrint que hi ha una versió que ha modificat a poc a poc aspectes tan profunds que t'agrada més que l'original; quan trobes que aquella readaptació et proporciona molta més comoditat per anar pel món que la teva primera pell. Llavors no hi ha trampes que valguin, seria com fer-ne jugant al solitari. Només cal reflexionar sobre el camí que hem d'agafar per sentir-nos més segurs, més realitzats, més feliços, més connectats amb nosaltres mateixos. I no cal espantar-se, ni crear-se massa dubtes en forma d'interrogacions existencials si ens trobem en el cas que decidim portar a terme la transposició, perquè segurament el que farem no serà passar de l'original a la versió, tal i com nosaltres pensem, sinó a l'inrevés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.