Articles

Mossos, una policia democràtica i de servei

CARTA DEL LECTOR

No sé si és perquè estem en precampanya electoral, però els Mossos o la classe policial està sempre en l'ull de l'huracà quan arriben aquests períodes i tothom està pendent de la més mínima “relliscada” per explotar partidistament el seu distanciament en vers els cossos policials.

Un exemple del que dic són els fets succeïts recentment en la comissaria de Les Corts, on hi havia una càmera camuflada en un lloc on el més normal es que es produeixin successos, ja que a ningú li agrada ser detingut i passar alguna nit als calabossos, i menys si hi ha excés d'alcohol o d'altres substàncies.

Tots els ciutadans i ciutadanes tenim el dret reconegut d'ésser innocents fins a que es demostra el contrari, en canvi per als cossos policials aquesta premissa no es compleix, ja que sempre han de demostrar la seva innocència.

Si s'observen bé les imatges (que curiosament no tenen so i per tant perden credibilitat per no saber exactament que s'estava dient), l'actitud del detingut un cop es treu la jaqueta no és precisament de voler participar voluntàriament en el procés de la seva detenció. Jo no he vist cap excés de força, no he vist exageració en la violència que només tenia un fi, que era seguir els procediments que se segueixen en una privació de llibertat, i si el detingut no vol seguir les premisses voluntàriament, la llei reconeix la potestat dels agents de l'autoritat per utilitzar la força.

Ja sé que no és políticament correcte i menys en aquests moments posar-se a favor d'un col·lectiu policial, però m'agradaria fer entendre a la gent, la mateixa gent que reclama més seguretat, que els “clients” de la policia no són els mateixos que els d'una peixateria, carnisseria, etc, són gent que moltes vegades mostren la seva cara més violenta i agressiva.

Tanmateix, tinc la impressió que algun partit polític, veient els problemes polítics que té amb part de la societat catalana per la detenció d'una ciutadana que està empresonada a molts quilometres del nostre país, vol donar una imatge com la que tenia abans de pertànyer al govern de la Generalitat, és a dir, d'antisistema, i perquè no dir-ho, antipolicial.

Amb afers com els succeïts, només s'aconseguirà que els mossos no es compliquin la vida i com es diu vulgarment “passin de tot” per cobrar a final de mes.
Dit tot això, sóc el primer que penso que qui cometi un delicte, sigui policia o no, ha de respondre davant de la justícia, però mai davant dels mitjans de comunicació abans de que es dicti sentència, i aquí ja han estat sentenciats i condemnats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.