Articles

Maesotitis

De tu a tu

T’ha caigut una condemna de 1.933 anys de presó, perquè durant una dècada vas infectar 275 persones d’hepatitis C. El judici t’ha ben retratat, amb testimonis que diuen que eres addicte a l’opi, que et xutaves a la feina i que tenies aterrit el personal. Asseguren que mostraves un aspecte físic lamentable, que feies unes ulleres de pam i mig, i que en una ocasió vas caure adormit a sobre d’un pacient. Com que t’escatimaven les dosis i les agulles, tu estrenaves les xeringues dels malalts, i així vas estendre el teu mal a tort i a dret.

Davant l’evidència, sempre feies el mateix: vestir una cara de ratolí engabiat, recórrer al mal geni i esbandir-te les culpes del damunt. Deies que tot era accidental: figura que t’oblidaves les ulleres, i la mala punteria feia que et punxessis. Al·legaves que no eres l’origen del contagi, que algun pacient t’ho havia encomanat abans a tu amb la saliva –una impossibilitat mèdica–. I així vas acabar als tribunals, amb excuses de mal pagador, amb un advocat que simulava desmais com a única tàctica de defensa, i al qual se li escapava a micro obert que era molt fotut allò de fer-se sempre la víctima.

Doncs bé, ja s’ha acabat el ploriqueig. No cal que maquinis més, descansa i deixa que eradiquin la maesotitis. Perquè el que sorprèn no és l’error, sinó una cadena tan llarga de despropòsits. Ara que treballi la sanitat, per impedir que s’escampi una altra epidèmia d’impunitats com la teva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.