Articles

Festival de l'humor ferroviari

Passa-ho!

No es parla de res més. I és normal. El comunicat que han fet públic els professionals del gremi ha causat un gran impacte social. El signen Arévalo, Paco Gandía, Pepe da Rosa Junior, Marianico el Corto, Jaimito Borromeo i Hermanos Calatrava. Diu així: “Volem anunciar públicament la nostra retirada dels escenaris. És impossible competir amb Foment, Renfe i Adif. El seu humor és insuperable i ens deixa sense cap opció per poder continuar exercint la nostra professió. És millor reconèixer la derrota i plegar”.

I tenen raó. Els (ir)responsables de les obres de l’AVE a BCN són tan de la broma que estan marcant una nova tendència en el món de l’humor. Comparat amb l’actual manera de fer riure, el seu estil innovador és un salt comparable al que hi va haver quan la màquina de vapor va substituir els matxos.

A mi ara mateix m’estan caient el mocs de l’últim atac de riure provocat per Magdalena Álvarez. Referint-se als milers de ciutadans que, gràcies a ella, han de llevar-se a les dues de la matinada per arribar a la feina a les nou del matí: “Disfrutan poco porque van a disfrutar mucho” (sic). És una canya, la paia. Jo és que sempre haig d’escoltar-la amb bolquers perquè em provoca tanta hilaritat que m’ho faig tot a sobre. I ja no li dic res del president de Renfe, un tal Salgueiro: “Els passatgers habituals, de mica en mica, tornaran a confiar en Renfe”... Ho, ho, és que se m’han encetat genolls i colzes de tant rebolcar-me pel terra.

Però el millor acudit és que ara diuen que l’AVE no arribarà el 21. In-su-pe-ra-ble. Per culpa de les presses han mort 12 obrers, han posat en risc la seguretat dels viatgers, han deixat 15 dies sense servei 160.000 persones i dos mesos els FGC, han estat mesos i mesos donant a la línia del Garraf un servei que a Uganda els cauria de cara de vergonya, han inutilitzat la línia de l’aeroport... i ara diuen que no hi ha pressa per inaugurar el dia 21. Parin, parin, que em fa mal l’estómac de tant riure. O no és de riure? A veure si deuen ser arcades?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.