Articles

Anem a coses més serioses

Anàlisi

El millor que podem dir de la gira asiàtica del Barça és que ja s'ha acabat. No cal fer un drama culpant les gires d'estiu de tots els mals, ni posar-li el dit a l'ull al departament de màrqueting, que aporta un terç del pressupost del club i necessita els 6 milions que dóna la gira i també l'impacte mediàtic i l'expansió comercial al mercat asiàtic que proporciona la presència dels cracs blaugranes. Però, esportivament, és un bunyol, un parèntesi de supervivència física en uns dies valuosos per a la preparació de la temporada.

Però, un cop assumit que és necessària i que no és un drama, és d'agrair que hagi durat menys (9 dies, tifó i viatges inclosos) que la de fa un any per les amèriques (14 dies). Això demostra que, a vegades, l'autocrítica és més que una paraula per quedar bé, però sobretot va en benefici de l'equip, que d'aquests dies n'haurà tret com a molt fer una mica de grup i establir alguna connexió sobre el terreny de joc. I és que davant rivals com el Mission Hills és impossible que l'equip creixi perquè el partit va ser més de festa major que de preparació.

Els jugadors arriben aquest matí, segur que amb necessitat de dormir plans unes quantes hores, i dimecres jugaran a Munic amb el nou Bayern de Klose, Ribery i Luca Toni, que ahir va encetar la Bundesliga líder. Serà l'última referència d'una pretemporada que s'haurà de valorar globalment, però que probablement no canviarà substancialment el plantejament inicial de Rijkaard.

Per si de cas, el tècnic va llançar dos missatges poc abans d'abandonar Hong Kong. Un per emfatitzar que li ha agradat la "mentalitat de treball" dels seus homes, aspecte especialment sensible venint d'on venim, i l'altre per avisar que no hi haurà "onze titular", principi irrenunciable per al bon govern del vestidor i alhora una senyora obvietat, tenint en compte que jugadors com Henry, Márquez o Deco, tenen molts números per començar a la banqueta.

Per cert, posats a salvar alguna cosa de Hong Kong, el golàs de cap d'Henry i sobretot l'estrena d'Eto'o, que suposadament tranquilitzarà els que el veien ansiós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.