Articles

Un debat trampós

El dia que es van publicar a la premsa les imatges d’una detinguda maltractada per dues mosses d’esquadra en una comissaria de Barcelona, segons qui es va fregar de nou les mans més pagat que un propietari de terreny per requalificar. És evident que els darrers casos demostren que alguns agents de la policia catalana perpetren excessos. Com també és obvi que els comandaments del cos i els responsables polítics del govern han desplegat els mecanismes necessaris per evitar-ho. I per això ens n’assabentem. Però aquesta voluntat no ha frenat aquells que, senzillament, defensen la superioritat professional –i moral– de la Guàrdia Civil o la Policia Nacional.

El dia que els diaris publicaven les fotografies de la darrera agressió, a Televisió Espanyola es feia un debat en què els participants qüestionaven “el model i la formació dels Mossos d’Esquadra”. Molt bé. Només una pregunta als defensors del seu model. Quantes imatges s’han divulgats sobre excessos a les comissaries espanyoles? Quantes denúncies justes de detinguts han estat arxivades d’ofici? ¿S’han preguntat què passa en una comissaria quan el detingut és un presumpte terrorista i se li aplica una llei que permet dies d’incomunicació sense assistència lletrada? ¿Allà dins es limiten a parlar dels efectes del canvi climàtic en la salut dels pingüins de cua verda? Com és que els mateixos senyors que justifiquen tota mena d’excessos quan es tracta dels seus són tan zelosos de servar la llei i la bona imatge de la policia quan es tracta dels altres? ¿Permetria l’actual direcció de Televisió Espanyola un debat sobre el model de la Guàrdia Civil i la formació dels seus agents després d’una denúncia d’un presumpte cas de tortures? Per què es pensen sempre que som imbècils?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.